Настава на даљину у ванредном стању

Министарство просвете обавестило је школе да ће настава на даљину за ученике оснивних и средњих у Србији почети у уторак, 17. марта.
За ученике средње школе наставне јединице и теме биће доступне на платформи РТС Планета

За ученике средњих стручних школа општи предмети као и за ученике гимназија, а додати су и општи стручни предмети за 15 различитих подручја рада. За средњошколце који похађају наставу по дуалном моделу биће припремљени додатни наставни садржаји у складу са захтевима њихових програма.

Платформа РТС Планета је доступна на адреси www.rtsplaneta.rs и омогућава да се директно гледа канал РТС 3. Такође, у одељку „Моја школа“ на РТС Планети налази се наснимљен садржај свих наставних јединица за основне и средње школе, где може да се управља гледањем и понављањем садржаја у трајању од 72 сата.

Приступ РТС Планети је бесплатан уз претходно једноставну регистрацију корисника, било да је реч о родитељу или детету. Пренос података код сва три мобилна оператора (Телеком Србије, Теленор и VIP mobile) такође је бесплатан, што значи да деца и родитељи могу да прате садржај и преко свог мобилног телефона или таблета без икаквог трошка.

На новом интернет сајту www.rasporednastave.gov.rs, налази се распоред наставе за основно образовање (I-VIII разред), гимназије и средње стручне школе.