Školi za dizajn odobreno finansiranje ERASMUS + projekta

Školi za dizajn odobreno finansiranje ERASMUS + projekta

Fondacija Tempus završila je proceduru odabira Erazmus + projekata strateških partnerstava za oblast “Stručno obrazovanje i obuke”, prijavljenih u okviru konkursnog roka 2018, u okviru čega je Školi za dizajn tekstila i kože u Novom Pazaru odobreno finansiranje učešća u projektu.

Na koordinativnom sastanku svih odobrenih Erasmus + projekata Strateških partnerstava u Nacionalnom sazivu za 2018. godinu, koji je održan 7. 9 .2018. godine, predstavnici su upoznati sa procedurom realizacije projekata, a kao datum početka realizacije određen je 1. 10. 2018. godine.

O daljim koracima vezanim za razvoj projekta, školski tim će obaveštavati na ovoj stranici.

O programu

Novi program za saradnju Evropske unije pokriva oblasti obrazovanja, mladih i sporta u periodu 2014-2020. godine. Erasmus+ je nasledio tri programa za obrazovanje u kojima je Srbija do sada učestvovala – Tempus, Erasmus Mundus i Program za celoživotno učenje, kao i program Mladi u akciji.

Sa ukupnim izdvajanjima u iznosu od 14,774 milijardi evra za narednih sedam godina, očekuje se da će programom Erasmus+ biti finansirani projekti koji će podržati sve nivoe obrazovanja, veću sinergiju formalnog, neformalnog i informalnog učenja, snažnije povezivanje sa svetom rada i stvaranje dodatnih vrednosti za evropski prostor obrazovanja. Takođe će postojati mogućnosti za bolje povezivanje zemalja učesnica programa u definisanju obrazovnih politika. Program će nastaviti da promoviše priznavanje i vrednovanje stečenih kvalifikacija, otvoreni pristup obrazovnim materijalima, dokumentima i medijskim sadržajima koji nastaju u finansiranim projektima, kao imeđunarodnu dimenziju aktivnosti, višejezičnost, jednakopravnost i inkluzivni pristup obrazovanju.

U fokusu programa je, između ostalog, i jačanje potencijala mladih za aktivno učešće u građanskom društvu, razvoj liderskih veština, solidarnosti i razumevanja između kultura. Za oblast sporta, prioritet je saradnja i umrežavanje sportskih organizacija i podrška projektima koji mogu indirektno da doprinesu ublažavanju društvenih i ekonomskih aspekata fizičke neaktivnosti.

Za sprovođenje Programa nadležne su Evropska komisija na evropskom nivou, nacionalne agencije na nivou programskih zemalja i nacionalne kancelarije Erazmus+ na nivou partnerskih zemalja.

Sve dodatne informacije u vezi sa programima Erasmus+ možete videti na sajtu http://www.erasmusplus.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *